נכון שתמיד כשצריך להכין עוגה פשוטה, מכינים עוגת שוקולד? ונכון שזה כבר קצת נמאס?
אז הנה לכם הצעה: עוגת שיש!
וכדי שתהיה גם טעימה - נעשה אותה היום בגרסא חלבית, מלאה חמאה טעימה טעימה.
מוכנים? היכון... צאו לדרך :-)
המרכיבים
• 2 כוסות קמח
• 1.25 כוסות סוכר
• 4 ביצים
• 100 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרו למשך כדקה אחת)
• 2 כפיות אבקת אפיה
• כף רום
• 0.75 כוס חלב
• 2 כפות שוקולית או קקאו
• 2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
• מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות)
• מערבבים יחד את כל החומרים פרט לקקאו, עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים.
אפשר לערבב עם כף, עדיף עם מטרפה ידנית או מיקסר.
• מוזגים את כל התערובת פרט לחצי כוס של תערובת לשתי התבניות באופן שווה
• מערבבים לתוך יתרת התערובת את כף הקקאו
• מוזגים את יתרת התערובת בפס אורכי באמצע כל אחת מהתבניות
• נועצים מזלג לאורך פס השוקולד לערבוב קל. לעשות מאוד בעדינות - כך שישמר מבנה ה"שיש"
• מכניסים לתנור למשך 35 דקות
• אפשר להוציא אחרי 35 דקות, אם רוצים להיות בטוחים- בודקים בעזרת קיסם באמצע התבנית. קיסם שיוצא נקי- אומר שהעוגה כבר מוכנה.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.